Zoek Woningen

Zoeken op referentie
Zoeken
Selecteer locatie
Maximale prijs
Type Woning
Slaapkamers
Zone
000
Gevonden eigendommen Eigendommen zien Filters wissen
(0)Gezochte objectenZoekopdrachten zien

PROCES VAN KOPEN VAN EEN WONING IN COSTA BLANCA

 

Allereerst is het belangrijk te vermelden dat het niet nodig is om in Spanje woonachtig te zijn en geen speciale documentatie nodig is om een woning te kopen.  De stappen om onroerend goed in Spanje te kopen zijn eenvoudig. De nodige vereisten zijn eenvoudig aan de hand van uw makelaar die u kan helpen bij het kopen, het openen van een bankrekening en het verkrijgen van NIE (fiscaal Identificatienummer voor buitenlanders).

 

Kosten voor de aankoop van een woning

Wanneer u een woning op Spaans grondgebied en in het bijzonder aan de Costa Blanca koopt, moet u altijd een percentage van tussen de 11% en 12,5% van de aankoopprijs  rekenen, afhankelijk of de woning is verworven als "tweedehandse" of "nieuwbouw".

 

-HERVERKOOP:  Ongeveer 11% van de aankoopprijs als het onroerend goed is verworven als "tweedehands" (van particulier). Kosten over het algemeen als volgt verdeeld:

 • 10% ITP (overdrachtsbelasting)
 • Notaris Kosten • Woning Registratie
 • Administratie Vergoedingen (Gestoría)

 

-NIEUWBOUW:  Ongeveer 12,5 % kosten op de aankoopprijs als het onroeren goed is verworven als "nieuwbouw". Kosten over het algemeen als volgt verdeeld:

 • 10% I.V.A. (Belasting over de Toegevoegde Waarde)
 • 1,5 % A.J.D. (zegelrecht)
 • Notariskosten
 • Woning Registratie
 • Administratie Vergoedingen (Gestoría)

 

In beide gevallen kunt u kiezen voor de bijstand van een advocaat om te begeleiden gedurende het gehele proces, waarvan de kosten niet zijn inbegrepen en kunnen variëren afhankelijk van elk geval.

De courtage van de Spaanse makelaar bij de verkoop van een woning, is over het algemeen opgenomen in de uiteindelijke verkoopprijs.

 

Afwikkeling & Hypotheek kosten

Voor het aanvragen van een hypotheek is van vitaal belang dat u eerst een rekening opend bij de desbetreffende bank. Niet-ingezetenen kunnen in aanmerking komen voor  een hypotheek tot 80% op de prijs van de verkoop van het pand (in sommige gevallen 100% als het onroerend goed van een bank is).  De vereiste documentatie is als volgt:

 • Kopie van het paspoort
 • 3 laatste loonfiches
 • De inkomsten van het vorige jaar
 • Erfgoed

 

De werknemers zullen nodig hebben om de volgende documenten te verstrekken:

 • Stand der rekeningen, (de laatste twee jaar)
 • Documentatie  betaalde belastingen van de afgelopen twee jaar

 

De Bank kan u vragen om een rekening uittreksel van uw bankrekeningen in het buitenland, over de afgelopen twee jaar.

 

Taxatie: De bank waar u besluit om een rekening te openen en een hypotheek aan te vragen, die zal de taxatie van de woning laten uitvoeren. De kosten van een taxatie zijn ongeveer 300 €, en het uiteindelijke bedrag van de lening wordt direct gerelateerd aan de waarde van de taxatie.

 

Kosten gerelateerd aan de hypotheek: Die zijn ongeveer 2,5% van de lening. Kosten over het algemeen als volgt verdeeld:

 • 1,5% van de hypothecaire aansprakelijkheid (aanzienlijk hoger dan het leningsbedrag)
 • Taxatie
 • Notariskosten
 • Woning Registratie
 • Administratieve Vergoedingen (Gestoría)

 

Andere kosten met betrekking tot de hypotheek:

 • Afwikkelings kosten: door de bank opgelegde vergoeding, die meestal een percentage is van het bedrag over het geleende capitaal.
 • Multirisico Huis Verzekering: onder de wet 2/1981 word de houder van een hypothecaire lening verplicht tot het afsluiten van een brandverzekering (of schade) op de verpande woning. Het is een opstal verzekering (continente), geen inboedel verzekering (contenido), welke ervoor kan zorgen dat de verzekering uitbreidend dekt.

 

Chronologie van het koopproces, eenmaal het vastgoed is geselecteerd

Reservatie van het vastgoed. Ondertekening van het reserverings document en betaling van een signaal wat varieert meestal tussen de 3.000 € en 6.000 €, afhankelijk van elk geval. In uitzonderlijke gevallen en in onderling overleg tussen de koper en verkoper kunnen gevallen voorkomen waar grotere bedragen worden gehanteerd. In het geval de koper de aankoop van de woning verwerpt zal hij de geleverde bedragen verliezen, in het geval het de verkoper is die besluit niet te verkopen, moet hij dubbel betalen.

 

-Vanaf dit Moment doen zich drie mogelijke scenario's voor:

-Situatie 1 -Kapitaal direct beschikbaar. Een relatief korte termijn wordt vastgesteld voor ondertekening van de Notariële akte (meestal een of twee weken). De transactie word voorbereid bij de Notaris, alle controles worden uitgevoerd, gelden worden opgesteld en er wordt ondertekend binnen de deadline.

 

-Situatie 2 -Kapitaal beschikbaar, maar ik wil meer tijd. Er wordt een termijn vastgesteld van 4 tot 6 weken voor ondertekening van de Notariële akte. In deze gevallen is het aanbevolen dat een contract van koop en verkoop word getekend, en het leveren van 10% van de waarde van de woning (minus de eerder gemaakte reserverings betaling). Deze betaling is zeker een garantie voor beide partijen. De koper verzekerd er zich van dat hij de woning objekt van de aankoop-verkoop niet  verliest, en ook de verkoper is verzekerd dat de aankoop-verkoop doorgaat. De transactie werd voorbereid in de Notaris, alle controles worden uitgevoerd, gelden worden opgesteld en ondertekend binnen de deadline.

 

-Situatie 3 -Ik moet/wil financiering. De studie van de financiering vereist meestal 2 tot 4 weken vanaf het moment dat alle gevraagde documentatie is ingediend. In veel gevallen moet de documentatie vertaald worden, wat de aanvraag een beetje verlengt. Zodra de woning die wordt gekocht is getaxeerd en de hypotheek is toegekend, wordt een termijn vastgesteld voor ondertekening van de Notariële akte.

 • Als de ondertekening onmiddellijk is, wordt de transactie voorbereid bij de Notaris, (in combinatie met de Bank), alle controles worden uitgevoerd, gelden worden opgesteld en er wordt ondertekend binnen de deadline.
 • Als de ondertekening een paar weken wordt vertraagd, is het raadzaam om een aankoop-verkoop contract te ondertekenen, het leveren van 10% van de waarde van de woning (minus de eerder gemaakte reserverings betaling). De transactie word voorbereid bij de Notaris, (in combinatie met de Bank), alle controles worden uitgevoerd, gelden worden opgesteld en ondertekend binnen de deadline.

 

De aankoop-verkoop transactie is voltooid, zodra u bij de notaris hebt ondertekend. Op dat moment krijgt u een kopie van de Akte (Copia Simple) en de sleutels van de woning. Ongeveer binnen een maand is uw woning bij het Kadaster geregistreerd en word u de definitieve Originele Akte afgeleverd.

 

Zodra het pand op uw naam staat, is het aanbevolen dat een gespecialiseerd bedrijf alle noodzakelijke regelingen uitvoert voor de levering van elektriciteit, water, vuilnis ophaaldienst, inschrijving in de desbetreffende gemeente, aansluiting gas, inschrijving in de Eigenarenvereniging, etc.

 

AREA Costa Blanca zal blij zijn om u te begeleiden gedurende het gehele proces. Onze ervaring, uw garantie.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang berichten over interessante woningen.

Selecteer locatie
Type Woning
Selecteer Ligging
Maximale prijs
Slaapkamers
Badkamers
Verzenden
Bezig met versturen...

Deze site maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikerservaring. Als u doorgaat, accepteert u ons privacybeleid.

X Oké Meer informatie